Etelä-Pohjanmaa, se perheen villimpi lomavalinta!

Matkatarinoita: Kivitippu – Avaruudesta tipahtanut lomakeskus

Sisällöntuottaja Sanna Kok vierailee Etelä-Pohjanmaan Lakeudelle-kohteissa. Lähde mukaan matkalle ja ota parhaat vinkit oman perheloman suunnitteluun.

7.7.-8.7.2021 Hotelli Kivitippu, Lappajärvi
26’C Aurinkoista, yöllä sadekuuroja

Tämänkertaiselle reissulle lähdin matkaseurana ystävä, jonka olen tuntenut lapsuudesta asti. Kurvailimme Etelä-Pohjanmaan mieltä rauhoittavia maisemia ihaillen kohti Lappajärveä, tuota meteoriitin iskusta syntynyttä paikkakuntaa. Lappajärvi on yksi maakunnan omaleimaisimmista kesäkunnista, ja Kraatterijärven rantojen varsille on noussut monipuolinen valikoima matkailijoita hemmottelevia palveluita.

Parkkeerasimme hotelli Kivitipun pihaan ja huomio kiinnittyi heti houkuttelevaan uimarantaan ja hauskanmuotoiseen hotelliin. Saimme vastaanotosta lämpimien tervetulotoivotusten lisäksi avainkortit ja tärkeitä aikatauluja muun muassa aamupalaa ja saunoja koskien. Huoneet oli sisustettu rauhallisin sinisenharmain sävyin ja ne tuntuivat vasta remontoiduilta. Ikkunasta avautui upea näkymä järvelle. Mutta hei, nyt on päästävä uimaan ja nopeasti!

Avaruusseikkailulle, kesäteatteriin vai risteilylle? Lappajärvellä saat kaiken

Iloksemme huomasimme, että hotellin yhteydessä toimivalla Kraatterijärvi Adventure välinevuokrauksella oli maksuton kokeilupäivä menossa. Polskimisen lisäksi saimme siis testailla suppailua ja kajakkimelontaa. Kajakkiin kömpiessäni yllätin itseni ja kaadoin koko kajakin rantaveteen. Nauroin Pocahontas-taidoilleni ja toisella yrittämällä onnistuin aloittamaan melontakokeilun. Kajakilla ajelu oli niin mukavaa, että olisin mieluusti lähtenyt pidemmällekin melontakierrokselle. Annoin vuoroni kuitenkin eteenpäin, sillä halukkaita melonnan testaajia oli rannalla tusinoittain.

Hotelli Kivitipun alakerrassa on hauska meteoriittinäyttely, joka imaisi meidät sisuksiinsa tutustumaan erilaisiin mineraaleihin ja maalajeihin. Näyttelyn kohokohta oli avaruusajelu Jupiteriin. Istuimme avaruusalukseen ja laitoimme VR-lasit päähän. Yhtäkkiä olimme ulkoavaruudessa henkeäsalpaavissa sfääreissä. Joka puolella näkyi tähtiä ja aurinkokuntia silmänkantamattomiin. Piipahdimme Jupiterin luona ja lensimme takaisin Maapallon kiertoradalle. Kokemus sai muistamaan oman pienuutensa universumissa ja janoamaan lisää tietoa ja kokemuksia avaruudesta. Kosmista tunnelmaa vahvistivat valokuvaaja Tomi Katajamäen upeat tähtitaivaskuvat.

Lappajärvi on yksi maakunnan omaleimaisimmista kesäkunnista, ja Kraatterijärven rantojen varsille on noussut monipuolinen valikoima matkailijoita hemmottelevia palveluita.

Meillä oli ohjelmassa Lappajärven kesäteatterin Swingijengin ensi-ilta. Ennen sitä ehdimme istahtaa hetkeksi Kirppu-terassille nauttimaan mukavasti vilvoittavasta järvituulesta ja kolmen ruokalajin päivällisestä hotellin ravintolassa. Suosittelen vilkaisemaan Kivitipun Instagram-tilin, sillä ravintolan kokin tekemät hauskat annosten esittelyvideot ovat todella viihdyttäviä. Ravintolassa on päivällisaika puoli viidestä kuuteen. Lapsia varten Kärnä-kabinettiin oli katettu seisova pöytä, josta pienemmätkin voivat käydä itse hakemassa syötävää.

Ennätimme M/S Veannetarin kyytiin, joka lähti kuljettamaan meitä Kraatterinjärven laineilla kohti kesäteatteria. Järviristeilijää operoi Lakis Oy, joka myös vuokraa saunalauttaa järvellä. Laivan lipuessa laineilla sain kiinni tunteesta, jota jokainen tuntuu aikuisiällä joskus etsivän: lapsuuden kesät. Kesän erilaiset tuoksut, elementit ja kokemukset ovat luoneet jokaiselle oman paletin, jonka myöhemmin mieltää tärkeimpien kesämuistojen kokoelmaksi. Itselläni kesäillan lämmin järvimaisema vei minut suoralla leikkauksella lapsena vietettyihin kesälomiin isovanhempien mökkisaaressa.

Kesäteatterin esitys Swingijengi sai nauramaan, ihmettelemään ja laulamaan hervottomasti mukana. Livemusiikin raikuvat sävelet menivät ihon alle ja on upeaa, että Lappajärvellä saa nauttia niin monista erilaisista elämyksistä. Laivan kuljettaessa meitä takaisin hotelli Kivitippuun päätimme painua heti pehkuihin uneksimaan päivän kokemuksista. Aamuvarhaisella suuntasimme aamupalapöytään ja nautimme hyvällä ruokahalulla karjalanpiirakoita, jugurttia, juustoja ja hedelmiä. Tarjolla oli myös talon omaa graavilohta ja kokin loihtimia pekoni-muna-toasteja. Aamiaisen jälkeen uiskentelin muutaman kierroksen hotellin altaassa ja valmistauduin uuteen päivään saunassa syvään hengittäen. Jätimme Lappajärven taaksemme haikein mielin, mutta kuitenkin muistaen, että edellisen seikkailun täytyy loppua ennen kuin uusi voi alkaa.