Etelä-Pohjanmaa, se perheen villimpi lomavalinta!

Matkatarinoita: Ideapark Seinäjoki – hyväntuulista shoppailua ja huvittelua

Sisällöntuottaja Sanna Kok vierailee perheineen Etelä-Pohjanmaan Lakeudelle-kohteissa. Lähde mukaan matkalle ja ota parhaat vinkit oman perheloman suunnitteluun.

4.6.2021 sekä 29.6.2021 Ideapark Seinäjoki
Sää: 25’C Aurinkoista, 27’C Aurinkoista

Kotikenttäetuna meillä on omassa kotikaupungissamme matkakohde, jossa voi pistäytyä vaikka useamman kerran kesässä. Siksi kirjoitan Seinäjoen Ideaparkista kahdesta erillisestä vierailusta koostuvan matkatarinan. Tänä kesänä jo valmiiksi massiivisen ostos- ja huvittelukeskuksen yhteyteen avattiin varsinainen kesäparatiisi Huvipark, jossa voi tehdä oikeastaan ihan mitä vaan luistelusta porealtaassa rentoutumiseen. Huviparkin yhteydessä sijaitsee myös leirintäalue sekä mökkikylä, joka majoittaa myös kauempaa saapuvat lomailijat. 

Huvipark ja enemmän tekemistä kuin ehtii luetella

Tutustuimme Huviparkiin heti avajaispäivänä perjantaina 4.6. Aurinko helli täydeltä terältä ja uteliaat saapuivat tutustumaan uuteen kesäparkkiin. Beachvolley-kentällä pallo lensi vinhasti puolelta toiselle ja Padel or Die Oy:n toimitusjohtaja ja juontaja Heikki Paasonen tarkisteli, että uunituoreella padel-kentällä on kaikki puitteet niin kuin pitääkin. Me kiipesimme Taaperon kanssa pomppulinnaan loikkimaan. Hyppyyttävä alusta oli 1-vuotiaalle yhtä aikaa hurjan hauska ja jännittävä. Huviparkissa on hienoa, että pientä maksua vastaan käynnistyvien kesäaktiviteettien lisäksi paikasta löytyy myös ilmaista tekemistä, kuten esimerkiksi pomppulinna ja synteettinen jäärata.

Etsimme varjopaikan kylän suurimmaksi tituleeratun terassin kulmasta ja viilensimme aivonystyröitä Bar Kontin virvokkeilla. Rento kesätunnelma tarttui meihin löhöillessämme terassin mukavilla sohvilla. Taapero koitti kalastaa rantapalloja terassin uima-altaasta, jonne voi halutessaan pulahtaa. Altaassa löhöilyn lomassa voi käydä ottamassa hikeä pintaan aina lämpimissä saunoissa. 

Huviparkin viereen oli vasta avattu Tivoli Seiterän kesätivoli ja oli selvää, että tilanne vaatii kierroksen maailmanpyörässä. Lempeällä ajelulla tajusimme, että tämähän on Taaperon ensimmäinen kerta tivolilaitteessa. Ihastelimme maisemia ja nautimme aurinkoisesta säästä. Ajelun päätteeksi herkuttelimme hattaralla ja poppareilla, joita Taapero kahmi pienillä nyrkeillään suuhunsa hyvällä ruokahalulla. Kesätivolissa riekuttiin tänä kesänä kesäkuun puoleenväliin saakka, mutta onneksi Huvipark on koko kesän mittainen seikkailu ja tekemistä riittää pimeneviin iltoihin asti.

Huvipark on koko kesän mittainen seikkailu ja tekemistä riittää pimeneviin iltoihin asti.

Seinäjoen Ideapark on ihanteellinen kohde lapsiperheille. Kaikki liikkeet sijaitsevat yhdessä kerroksessa, joten hissien etsimiseen ei tarvitse kuluttaa lastenrattaiden kanssa aikaa. Ostoskeskuksesta löytyy myös loistavat lastenhoitotilat, joissa myös pienempien shoppailijoiden imetys sujuu leppoisasti nojatuolissa rentoutuen. Useat ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja jokaiselle nälkäiselle suulle ja ostosvalikoima on niin laaja, että joka kaupassa kiertämiseen saa kulutettua vaikka koko päivän (VINKKI: Katso tubetähtien Nikon ja Santun shoppailuvideo Seinäjoen Ideaparkissa.)

Pala lomaa keskellä arkea

Seinäjoen Ideapark on meille lähes jokaviikkoinen käyntikohde. Lapsiperhettä helpottaa huomattavasti, kun suurin osa ostoksista ja ruokahuollosta hoituu saman katon alla. Lisäksi Ideapark järjestää säännöllisesti erilaisia tempauksia, jotka tekevät jokaisesta reissusta mielenkiintoisen. Vappuna asiakkaille jaettiin simaa, munkkeja ja foliopalloja, äitienpäivänä ruusuja ja näin kesäaikaan Huviparkin makkaragrilli saatetaan lämmittää ihan vain asiakkaiden iloksi. Kesäkuun lopulla järjestimme mieheni kanssa miltei perinteeksi muodostuneet lounastreffit. Valitsimme ruokapaikaksi nepalilaisen Mangal-ravintolan, ja söimme korma-kastikkeessa haudutettua kanaa lisukkeineen. Oli hauskaa seurata, kun Taaperokin hotki kastikkeeseen dipattuja naanleivän paloja ja ohjaili pienten sormien väliin nipistettyjä riisinjyviä suuhunsa.

Suuntasimme ruokalevolle Huviparkin terassille, joka on auki kesän jokaisena päivänä klo 12–18. Tilasimme isot kokikset ja nautimme kesäisestä tunnelmasta, jota väritti leppoisasti taustalla jytäävät kesäbiisit. Huviparkista tosiaan löytyy paljon tekemistä reissaajille, jotka kaipaavat pientä huvittelua. Alueelle rakennetulla karting-radalla pääsee vinguttamaan renkaita ja heti sisäänkäynnin tuntumassa saa ottaa mittaa minigolf-taidoistaan. Kesälavan screenillä pyörii mainoksia tulevista Huviparkin keikoista, joista suurin osa on eturiviartistien tähdittämiä. Limua siemaillessa nojasin terassisohvan pehmeään selkänojaan ja henkäisin syvään – ihanaa vain olla ja nauttia kesästä.