Etelä-Pohjanmaa, se perheen villimpi lomavalinta!

Matkatarinoita: Härmän kylpylä – hauskaa vedessä ja maalla

Sisällöntuottaja Sanna Kok vierailee perheineen Etelä-Pohjanmaan Lakeudelle-kohteissa. Lähde mukaan matkalle ja ota parhaat vinkit oman perheloman suunnitteluun.

8.7.2021 Härmän kylpylä, Ylihärmä
Sää: 29’C Aurinkoista

Sää on hellinyt meitä toden teolla tänä kesänä. Uimarantoja on koluttu ahkerasti toukokuusta lähtien, joten nyt on täydellinen hetki rauhoittua hetki kylpyläympäristössä. Härmän kylpylä sijaitsee Ylihärmässä ja on esimerkiksi vain 10 minuutin ajomatkan päässä Huvivaltio PowerParkista. Etelä-Pohjanmaan muutkin kivat kesämatkakohteet ovat sen verran lähellä toisiaan, että samalle reissulle voi helposti poimia useampiakin paikkoja. Toisaalta Härmän kylpylässä on niin paljon aktiviteettia, että se riittää koko loman matkakohteeksi itsessäänkin.

Kurvasimme asuntoautolla kylpylän pihaan, jossa on varattu oma alue matka-autollisia ja -vaunullisia varten. Kylpylän edustalla tuttu, etenkin kesäisin havaittava tunne kutkutti mahan pohjassa. Uusi seikkailu edessä, eikä yhtään vielä tiennyt mitä kaikkea kivaa saisimme kokea. Olin lähtenyt matkaan parhaan ystäväni kanssa, jonka olen tuntenut neljävuotiaasta saakka. Me lapsenmieliset matkaajat marssimme ensimmäiseksi lounaalle, sillä kaikki on hauskempaa, kun vatsa on täynnä. Ruuaksi nautimme uunilohta ja kasviksia, jälkkäriksi maistoimme pannaria. Olemme kuulleet, että ennen veteen menoa ruuan on hyvä antaa hetki laskeutua, joten päätimme lähteä tutkimaan kylpylää kuivalta maalta käsin. Kylpylän yhteydessä toimii Härmän kuntokeskus, joka on jo 80-luvulta lähtien auttanut erilaisilla kursseilla, valmennuksilla ja palveluilla kuntoutuksen tarpeessa olevia.

Leikkipaikka oli kuin lasten oma lepokeidas riippusiltoineen ja liukumäkineen.

Äkkäsimme kuntokeskuksen käytävien lasiovissa hassun näköisiä pikkuisia norsutarroja ja lähdimme seuraamaan niitä. Päädyimme pitkälle käytävälle, joka tuntui helteessä trooppiselta. Käytävän oikealla puolella viheriöi takapiha nurmikenttineen, vasemmalla kuulsi kylpylän sinisenä houkuttelevat altaat. Norsutarrojen johdattama trooppinen spurtti toi meidät Vekaraviidakkoon, joka on selvästi kylpylän maskotin, Nippe-norsun koti. Leikkipaikka oli kuin lasten oma lepokeidas riippusiltoineen ja liukumäkineen. Suosikkimme oli jättiläiskokoinen Neljän suora -peli, jonka kanssa haastoimme useammankin erän.

Ulkona leikkikenttä vilisi lapsia ja frisbeet kalahtelivat maaleihinsa. Tiesitkö, että Härmän kylpylässä voi pelata multigolfia? Se on frisbeegolfin, jalkapallogolfin ja tavallisen golfin nerokas yhdistelmä. Kiertelimme kylpylän pihassa ja huomasimme, että ihan perinteisillekin golf-radoille pääsee loikkaamaan suoraan kylpylän takapihalta. Löysimme myös kodan nuotiopaikkoineen sekä Anssin Jussin Areenan, joka paitsi järjestää ohjattua liikuntaa, myös vuokraa erilaisia välineitä liikkumiseen.

Auringon lämmin paahde herätti ajatuksen, että nyt on aika pulahtaa kylpylän altaisiin. Pukuhuoneisiin kuljetaan vastaanottotiskin takaa kelloa muistuttava ranneke kädessä, joka toimii pääsylippuna ja pukukaapin avaimena. Molskahdimme suihkun kautta lähimpään altaaseen ja annoimme kylpylän sinisen tunnelman rauhoittaa matkan villiinnyttämiä aivojamme. Huomasimme altaan reunassa näytön, joka iloksemme osoittautui virtuaaliseksi vesijumppaohjaajaksi. Testasimme keskivartalotreeniä ja huhkimme vedessä haaveillen, että kotonakin joskus olisi oma uima-allas ja samanlainen kuntotelevisio.

Olimme aiemmin tutkineet kylpylän ilmoitustaulua ja huomanneet, että kahdelta auditoriossa järjestettäisiin bingo. Sinne olisi pakko ehtiä, ja nyt kello lähestyy jo kahta. Säikäytin itseni kylmäaltaassa ja viipotimme hetkeksi höyrysaunaan. Kylpylässä on kaikille tarkoitettu höyrysauna, jonne mennään uikkarit päällä. On mukavaa, että koko perhe pääsee lekottelemaan samoihin lämpimiin höyryihin. Ehdimme sopivasti bingoon ja aloimme jännittää, osuiko kohdallemme halutut voittolaput. Ystävääni onnisti ja hän voitti kahden rivin bingosta kaksi kahvipakettia. Toisen palkinnoista hän lahjoitti minulle ja näin pääsimme molemmat nauttimaan bingovoitosta. Vielä kotimatkalla naureskelimme Nippe-norsujahdille ja onnistuneelle kylpyläpäivälle vesijumpan turruttamat vatsalihakset hellinä.