Etelä-Pohjanmaa, se perheen villimpi lomavalinta!

Koko perheen tapahtumia ja muita elämyksiä Lakeudella

Vaikka tämä kesä onkin erilainen, niin sehän ei kuitenkaan tarkoita että Etelä-Pohjanmaalla ei menoa ja meininkiä riittäisi. Nautitaan siis tästä kesästä turvallisin mielin noudattamalla kohteiden koronaohjeistuksia jookos kookos? Kesän 2020 poikkeuksellisuuden vuoksi tarkistathan ajankohtaiset tiedot vielä järjestäjien omilta sivuilta ennen hauskanpitoa.  
 
Päivitetty 28.7

Keskisen Kyläkauppa

Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja samalla suosituin matkailukohde yli kuudella miljoonalla vuosittaisella kävijällään. Sen välitöntä tunnelmaa, uskomattomia yksityiskohtia ja yllättäviä kohtaamisia on mahdotonta kuvata sanoin – ne on koettava henkilökohtaisesti.

Tänä kesänä Kyläkauppalle saapuu Maailman suurin ilmainen huvipuisto, Miljoona Tivoli! Miljoona Tivoli koostuu Tivoli Sariolan kaikista laitteista. Normaalisti rannekkeen hinta Tivoli Sariolaan on 32 euroa, joten se summa jää siis jokaiselta perheenjäseneltä käytettäväksi kaikkeen muuhun kivaan, kertoo Kyläkauppias Vesa Keskinen. Miljoona Tivoli on avoinna 19.6.-9.8.2020 joka päivä kello 13-19 ja tarjoaa iloa ja huvia koko perheelle vauvasta vaariin.

Kesäjuna – Ilmainen elämysajelu Kyläkaupan alueella 19.6.-9.8.2020. Tuurin kauppakylän asiakkaat ovat saaneet nauttia jo useampana kesänä Tuurin omasta Kesäjunasta ja näin on myös tänä kesänä. Ilmaisista elämysajeluista Kesäjunan kyydissä saadaan nautiskella perjantaista 19.6. alkaen aina 9.8.2020 asti.

Tänä kesänä Muumipuistossa järjestetään toimintatuokioita 9.8.2020 asti joka päivä klo 13 – 15. Toiminta on maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille lapsille. Suomen suurin Muumi -leikkipuisto Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla, joen rannalla, on aina avoinna ja kaikkien käytössä ilmaiseksi. Muumipuistossa riittää leikkijöitä läpi vuoden ja leikkikavereita sieltä löytää aina. Muumipuisto jakautuu Muumilaakson tarinoiden mukaan neljään osaan: Muumilaakso, Meren ranta, Yksinäiset vuoret ja Hattivattien saari. Näiden lisäksi aluetta täydentävät vielä yksittäiset laitteet. Kaiken kaikkiaan Muumipuistossa on lähes 20 laitetta, mikä tekee siitä Suomen suurimman Muumi –leikkipuiston. Kyläkaupan Muumi-leikkipuisto on kaikille ilmainen.

Etelä-Pohjanmaan liitäjät ry järjestää vuoden 2020 moottoroidun varjoliidon Suomenmestaruuskilpailut 21.-23.8.2020 Alavudella. Kilpailupaikkana on Tuurin kyläkaupan ympäristön peltoaukeat sekä tarvittaessa Alavuden lentokenttä.

Varsinaiset kilpailupäivät ovat 21. – 22.8. ja 23.8. on varapäivä. (2+1). Suomen mestari julistetaan, mikäli hyväksyttyjä kilpailupäiviä
on yksi ja jokaisesta kolmesta eri kategorian tehtävistä (tarkkuus, navigointi ja ekonomiatehtävät) on jokaisella kilpailijalla ollut mahdollisuus suorittaa yhden kerran. 

Ideapark Seinäjoki

Elokuussa on luvassa aitoa tangotunnelmaa, kun Seinäjoen Ideapark täyttyy tangon tahdeista ja kirkkaista tähdistä 7.-8.8. Luvassa on kahden päivän ajan säkenöiviä tangokuninkaallisia, upeaa musiikkia, tanssiaskelia sekä laulua. Mukana mm. Eija Kantola, Jarno Kokko, Kari Hirvonen ja monia muita! Tapahtumaa isännöi Topi Sukari.

Ideafest la 15.8. Mistä on hyvä festivaalitunnelma tehty? Musiikista, hyvästä ruoasta, ystävistä ja mahtavista esiintyjistä! Tätä kaikkea on luvassa la 15.8., kun Seinäjoen Ideapark viettää ensimmäisiä Ideafestejä! Illan aikana lavalle nousee Younghearted, Gasellit sekä Elonkerjuu. Tervetuloa viettämään kesäkauden unohtumattomimpia festareita!
Tapahtuma on maksuton.

Jymy Volleyn Bingotiistait saapuvat täydentämään Ideaparkin mukavaa kesätarjontaa. Pelit pelataan ti Ideaparkin Keskusareenalla: klo 12, 14, 16 ja 18. Yksi peli kestää n. 40-45 minuuttia (sis. 2 kierrosta) ja ilmoittautua voit paikan päällä. Bingo-alueella huolehditaan tarvittavista turvaväleistä ja hygieniasta. Bingon järjestänä toimii Nurmon Jymy. Pelaamalla Nurmon Jymyn bingoa tuet naisten liigajoukkueen toimintaa.

Härmän Kylpylä

lakeudelle härmän kylpylä vesimato ja pojat

Keskellä lakeuksia vilkkaan valtatien varrella sijaitsee Etelä-Pohjanmaan komein kylpylähotelli, Härmän Kylpylä! Majoitu mukavasti, rentoudu ja herkuttele ja perheen hurjapäät voivat nauttia lähes huvittelupäivästä lähes naapurissa sijaitsevasta PowerParkista. Päivän päätteeksi kelpaa polskutella vielä hetken kylpylän puolella mikäli virtaa vielä riittää.

Kylpylä on avoinna:
Arkisin klo 13.00 – 21.00
Lauantaisin klo 12.00 – 20.00
Sunnuntaisin klo 10.00 – 18.00

Lue lisää kylpylä ohjeistuksesta täältä. Härmän Kylpylän Lähiliikunta-alueen täydentää piha-alueen leikki- ja liikuntapiha, jossa tekemistä löytyy kaiken ikäisille, mm. erilaisia leikkitelineitä, pelikenttiä, 9 väyläinen frisbeegolf. Liikunta- ja pelivälinevuokrausta Areenassa. Samasta pihasta löytyy myös Härmän Golfin yhdeksän reikäinen golfkenttä sekä par-3 rata, joka tarjoaa mahdollisuuden pelaamiseen ilman greencardia. Lakeusmaisemiin voit tutustua omatoimisesti pyöräillen tai kävellen. Lue lisää täältä. Katso myös Härmän Kylpylän tanssi ja karaokeohjelma täältä.

Powerpark

Lakeudelle La Paloma keinu powerpark

Elämyskeskus PowerParkin sydän on Suomen mielikuvituksellisin huvipuisto. Satumaisessa huvipuistossa voit siirtyä amerikkalaisen lännenkylän tunnelmista itävaltalaiseen tirolilaismiljööseen ja sieltä italialaisen pikkukaupungin kujalle. Tilavassa ja siistissä huvipuistossa on mukava viettää päivä jos toinenkin.

Tänä kesänä PowerPark ottaa käyttöön huvittelupäivän varausjärjestelmän väkimäärän rajaamiseksi huvipuiston alueella. Tällä tavoin voimme taata kaikille huvittelijoille ja työntekijöille turvallisen huvipuistopäivän. Lue lisää ja varaa huvittelupäiväsi täältä.

Ähtäri Zoo

Lakeudelle Ähtäri Zoo Pyry Panda syömässä bambua

Ähtäri Zoossa on jo täysi tohina päällä! Kevään aikana on syntynyt toinen toistaan suloisempia eläinvauvoja! Ähtäri Zoossa yksi sun toinenkin nauttii ulkoilusta, kesästä ja upeista auringon täytteisistä päivistä. Zoon Kesäpakettiin kuuluu lippujen lisäksi myös hotellimajoitus, aamiaiset ja kylpylä. Tervetuloa viettämään mukavaa lomaa! Lue lisää täältä.

Ähtäri Zoosta ja lähialueelta löytyy paljon hauskaa tekemistä koko perheelle vuodenajasta riippumatta. Tutustu Ähtäri Zoon lähimaastoon läskipyörällä! Ähtäri Zoon läheisyydessä on helppoja, alle kymmenen kilometrin mittaisia reittejä, sekä haastava muutaman kilometrin mittainen luontopolku. Tutustu myös Flowparkkiin, Zoo golfiin, Mesikämmen Kylpylään sekä muihin upeisiin elämyksiin. Lue lisää täältä. Muista myös eläinpuiston pandalive!

Ähtäri Zoon Kesäpaketti – Ähtäri Zoossa on jo täysi tohina päällä! Kevään aikana meille on syntynyt toinen toistaan suloisempia eläinvauvoja! Täällä yksi sun toinenkin nauttii ulkoilusta, kesästä ja upeista auringon täytteisistä päivistä. Kesäpakettiin kuuluu lippujen lisäksi myös hotellimajoitus, aamiaiset ja kylpylä. Tervetuloa viettämään mukavaa lomaa kanssamme!

Pakettiin kuuluu:

  • Hotellimajoitus (2hh)
  • Aamiaiset
  • Liput koko pesueelle Zoohon kahdelle peräkkäiselle päivälle (sisältää pandatalon, farmin ja eläinpuistokierroksen)
  • Kylpylän käyttö

Alk. 217 €/vrk (2 aikuista + 1 lapsi)

UUTUUS! Elämyslippu

Elämyslipulla yhdistät kaksi hauskaa kohdetta yhdellä lipulla! Näet pandat, eläinpuiston eläimet ja Farmin sekä seikkailet Flowparkissa. 
Seikkailupuisto Flowpark tarjoaa monipuolista liikuntaa kaikenikäisille. Erilaiset radat tarjoavat sopivan vaihtoehdon vasta-alkajasta kokeneeseen kiipeilijään ja kaikille siltä väliltä.
Flowparkin radat on tehty komeaan mäntymetsään puita ja luontoa kunnioittaen.

Elämyspäivä valitaan eläinpuistovierailupäivän mukaan, Flowparkissa voi seikkailla seuraavana päivänä tai myöhemminkin.

Duudsonit Activity Park Seinäjoki

Lakeudelle Duudsonit Activity Park Seinäjoki Duudsonit pelaamassa potkubilistä

Seinäjoella puisto avoinna seuraavasti:
MA-TO 12-20
LA 10-18
SU 12-18

Kuortaneen Urheiluopisto

Kuortaneen Urheiluopistolla on monipuoliset puitteet liikkua, niin sisällä kuin ulkona. Kuortaneella vietät upean loman jokaisena vuodenaikana, säällä kuin säällä!

Kuortaneen Urheiluopistolla voit osallistua ohjatuille kursseille tai varata edullisen majoituksen ja valita loman sisällön itse. Ulkoile, pelaa, ui, suppaile, keilaa tai soutele Kuortaneenjärvellä. Vaihtoehtoja riittää! Uimahalli sekä keilahalli aukeavat jälleen heinäkuussa, joten kauaa ei tarvitse enää odottaa. Lue lisää Kuortaneen Urheiluopiston monipuolisista lomamahdollisuuksista täältä. Jäähallin, puistojumpan ja uimahallin yleisövuorot löydät lisätietoa täältä.

Kesäloman päättää mahtava tervis-leiri 31.7. – 2.8.2020! Nyt jos koskaan on mahtava lähteä Tervikselle liikkumaan ja pitämään hauskaa!

Leiritoiminnassa huomioidaan vuoden 2020 poikkeustilan turvamääräykset ja niistä tiedotetaan ilmoittautuneille jo ennakkoon. Leiriohjelmaa ohjelmaa on muutettu siten, että toiminta olisi mahdollisimman turvallista. Samasta syystä tänä vuonna on leiripaketti ainoastaan huonemajoituksella.

Kuortane Games kokoaa yhteen yleisurheilijoiden huiput Suomesta ja maailmalta. Valtakunnallinen media televisioi kisat livenä, jolloin tiiviistä kisatunnelmasta pääsee nauttimaan jokainen kotisohvillaan Suomessa ja ulkomailla, mutta parhaat paikat ovat kentän reunalla. Tapahtuma on merkittävin Kuortaneella järjestettävä urheilutapahtuma, jolla on pitkät perinteet. Kuortane tunnetaankin maailmalla juuri Kuortaneen urheilutapahtumista!

HUOM! Vallitsevan tilanteen takia tapahtumaan voidaan toistaiseksi myydä vain ennakkolippuja maksimissaan 750 kappaletta. Kentällä on kaksi erillistä katsomolohkoa, pääkatsomo ja takakatsomo, joissa noudatetaan viranomaisten ohjeita terveysturvallisuudesta.

Hotelli Kivitippu

Vietä luontoloma Lappajärvellä, Euroopan suurimmalla kraatterijärvellä ja sen ympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa – halusitpa sitten metsästää luonnon ihmeitä, seikkailla ja liikkua aktiivisesti tai vain nautiskella upeasta luonnosta.

Lappajärvellä ja sen lähikunnissa on mahtavat puitteet mm.
– vaeltaa ja harrastaa päiväpatikointia
– virkistyä kansallispuistossa
– pyöräillä maastossa ja maanteillä (vuokrattavana sähköfatbikeja)
– reippailla kuntoportailla
– uida järvessä ja talvisaikaan avannossa
– kalastaa, meloa, veneillä, ajaa vesiskootterilla ja sup-lautailla (vuokrattavana välineitä)
– golfata ja pelata frisbeegolfia
– harrastaa lintubongailua ja geokätköilyä
– marjastaa ja sienestää
– vierailla kotieläintilalla
– harrastaa ratsastusta ja sukellusta
– nauttia nähtävyyksistä.
Saatavana on myös luontopalveluja ja opastuksia.

Tsekkaa Hotelli Kivitipun läheisyydestä löytyvät luontomatkailu aktiviteetit sekä muut elämykset.

Tutustu Hotelli Kivitippun huikeisiin perhelomapaketteihin. Paketti sisältää majoituksen Hotelli Kivitipun perhehuoneessa, aamiaisen, sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin käytön, virtuaalisen avaruusmatkan, tutustumisen Meteoriittinäyttelyyn & kertavierailun Ähtäri Zoon Pandatalossa, Farmilla ja eläinpuistokierroksella.
Voimassa 31.12.2020 saakka, ei juhlapyhinä. Lue lisää täältä.