Lakeudelle.fi

Uutisia Lakeudelta

10.02.2017
Lumileopardiuros Jamal saapui Ähtäriin

Ähtäri Zoo sai uuden lumileopardin. Komea lumileopardiuros saapui Iso-­Britanniasta ja kotiutuu hienosti Ähtäriin.

Ähtäri Zoo toteuttaa kansainvälistä uhanalaisten lajien suojeluohjelmaa, jonka puitteissa huolellisten valmistelujen jälkeen nuori lumileopardiuros saatiin vihdoin Ähtäriin. Nuori uros syntyi Thrigby Hall Wildlife Gardens eläinpuistossa kesäkuussa 2016 ja on nimeltään Jamal, joka tarkoittaa suomeksi "kaunis".

Eläintenhoitaja Tiina Sarkkinen on erikoistunut lumileopardien hoitoon ja hän on ollut tiiviissä yhteydessä edeltäjiinsä Englannissa, jotta kaikki mahdollinen tieto siirtyy uroksen hoidon ja hyvinvoinnin kannalta Ähtäriin. "Jamal on kotiutunut oikein hyvin uuteen kotitarhaansa ja olemme todella iloisia siitä, että meidän lumileopardi-neito Shila sai itselleen kaverin", kertoo Tiina Sarkkinen. "Riistakameroista näkee, kuinka nämä isot kissat tulevat hyvin toimeen, ne leikkivät onnellisina kissamaiseen tapaan yhdessä. Ne kiehnäävät ja kieriskelevät lumihangessa ja nauttivat toistensa seurasta", hän jatkaa.

Nämä kissaeläimet kuuluvat maailman uhanalaisimpaan lajiin. Ähtäri Zoossa on jo aiemmin syntynyt lumileopardinpentuja, jotka asustelevat nyt eri puolilla Eurooppaa. Lumileopardien kantakirjasta sekä koordinaatiosta eri tarhojen välillä huolehditaan globaalisti ja näillä siirroilla turvataan se, että lumileopardien perimä säilyy puhtaana. Puisto tekee erittäin tärkeää työtä suojellessaan harvinaisia ja uhanalaisia eläinlajeja.

Lisätietoja kohteesta: Ähtäri Zoo ja www.ahtarizoo.fi

Lisää