Lakeudelle.fi

Uutisia Lakeudelta

20.01.2016
Asuntomessut Seinäjoella

Asuntomessuilla Seinäjoella moderneja pohjalaistaloja ja periskooppitorni

Seinäjoen Pruukinrannassa luonto on tärkeä osa messualuetta. Tontit sulautuvat ympäröivään mäntymetsään ja luonnolle ominaiset piirteet, kuten kalliot, on säilytetty alueella. Kaikkiaan 14 hehtaarin kokoiselle messualueelle rakennetaan 34 omakotitaloa, luhtirivitalo sekä puukerrostalo.

Rakennustyöt messualueella Seinäjoella etenevät vauhdilla, ja monilla tonteilla on tehty jo syksyn aikana pihatöitä. Lokakuun lopulla harjakorkeudessa oli 31 pientaloa. Myös puukerrostalo Mäihän rakentaminen on alkanut. Alueen pienimmät omakotitontit ovat 818 neliötä, suurimmat 1120 neliötä. Talojen huoneistoalat vaihtelevat 124-232 neliön välillä. Uutuutena Asuntomessuille Seinäjoelle rakentuu moderneja, massiivipuusta valmistettuja rintamamies-tyyppisiä pientaloja. Kompaktit, 55-103 neliön asunnot muokkautuvat elämäntilanteen mukaan.

Messualueen rannasta rakentuu ”Seinäjoen Dubai”

Asuntomessualueen kohdalle Kyrkösjärven rantaan rakennetaan uimaranta, kaksi tekosaarta sekä nuotiopaikka. Hiekkarannan viereen tulee myös veneenlaskuluiska sekä veneiden säilytyspaikka. Rannan kruunaa 13 metriä korkea puurakenteinen näkötorni, joka palkittiin kansainvälisessä arkkitehtikilpailussa syyskuussa. Torni on rakennettu niin, että ylhäältä avautuva järvimaisema heijastuu tornin alaosassa olevaan peiliin. Koulutuskeskus Sedun talonrakennuslinjan opiskelijat toteuttavat tornin osana Taitaja 2016 –tapahtumaa.

sjkdubai
Kaupunkilaisten suussa ranta on saanut nimekseen Seinäjoen Dubai.

Helppo saapua

Pruukinrannan messualue sijaitsee kolmen kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Seinäjoelle on helppo saapua niin omalla autolla kuin junalla. Helsingistä Seinäjoelle matka junalla kestää nopeimmillaan noin kaksi ja puoli tuntia, Oulusta noin neljä tuntia ja Jyväskylästä noin kolme tuntia.

Lisätietoja asuntomessut.fi

Lisää