Lakeudelle.fi

Uutisia Lakeudelta

16.06.2015
Uutta elämää Ähtärissä

Ähtäri_takini

Ähtäri Zoosta kuuluu iloisia uutisia – takini naaras synnytti kesäkuun alussa 2015 pienen ja terhakkaan uroskilin, joka tutustuu uuteen kotitarhaansa tiiviisti emän läheisyydessä. Nämä luonnossa Himalajan vuoristossa elävät vuohieläimet, takinit eli härkägemssit muuttivat joulukuussa 2014 Ähtäriin Korkeasaaren Eläintarhasta. Ähtäri Zoo on ainoa eläintarha Suomessa, jossa voi nähdä takinit!

Eläinpuistossa saadaan nyt seurata kolmen takinin elämää. Paksukarvaiset vuohieläimet ovat aktiivisia kasvinsyöjiä ja syövät lähinnä ruohoa, nuppuja ja lehtiä. Ähtärissä niiden herkkua ovat männyn rungot, joista puun kaarnan eläimet kaluavat hampaillaan tarkasti parempiin suihin.

Eläinpuiston uuden Master Plan 2030 mukaisesti puistoon rakentuu laaja Aasian alue, jonka ensimmäinen uhanalainen laji on erinomaisesti Ähtärissä viihtyvä lumileopardi ja toisena saapui tämä lempeä ja rauhallinen härkägemssi. Takinit ovat myös kotiutuneet hyvin Ähtärin suureen, kallioisessa rinteessä sijaitsevaan tarhaansa ja ne seuraavat uteliaina eläinpuistossa vierailijoita.

 Lue lisää ahtarizoo.fi

Lisää