Lakeudelle.fi

Uutisia Lakeudelta

05.01.2018
Lumi ja Pyry saapuvat!

Suomen ensimmäiset pandat saapuvat maahan torstaina 18. tammikuuta. Silloin Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmestyy valloittava pandakaksikko: Lumi ja Pyry! Nimet ovat valikoituneet MTV:n järjestämästä kyselystä. Pandojen alkuperäiset nimet ovat Hua Bao (uros) ja Jin Bao Bao (naaras).
Lentokentältä pandat kuljetetaan tietenkin Lakeudelle! 

Pandafanit joutuvat malttamaan mielensä vielä jonkin aikaa, sillä yleisö pääsee seuraamaan Lumin ja Pyryn elämää Ähtärin uudessa pandatalossa lauantaista 17. helmikuuta alkaen. Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa. Saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Myös Suomessa pandat ovat saapumisensa jälkeen karanteenissa pandatalossa.

Pandanhoitaja sekä eläinlääkäri ovat päässet loppuviikolla pandojen luo Kiinaan. Sieltä saadaan kuulumisia ja kuvia entistäkin enemmän. He tutustuttavat pandat kuljetuslaatikoihin sekä itseensä, jotta pandojen tulo olisi mahdollisimman helppoa. Pandanhoitaja Anna Palmroth on kuvaillut pandapariskuntaa hauskaksi yhdistelmäksi.

Yleisö pääsee tutustumaan pandapariskunnan elämään Ähtäri Zoon vasta valmistuneessa pandatalossa lauantaista 17.2.18 alkaen. Lipunmyynti on käynnistynyt ja pääsylippuja on saatavana www.ahtarizoo.fi ja www.lippu.fi

Lue lisää suloisesta kaksikosta MTV:n sivuilta.

Lisää