Lakeudelle.fi

Uutisia Lakeudelta

11.07.2017
Jättiläispandojen valinta Suomeen käynnistyi

Jättiläispandapariskunnan saapuminen Suomeen ja Ähtäri Zoohon on jälleen yhden askeleen lähempänä!

Jättiläispandojen valinta Suomeen käynnistyi Ähtäri Zoon matkalla Kiinaan. Ähtäri Zoon asiantuntijat vierailivat viime viikolla Kiinan metsähallinnon jättiläispandojen suojelualueilla ja tutkimuslaitoksissa Bifenxiassa ja Dujiangyanissa, jotka sijaitsevat Sichuanin maakunassa. Tämä matka oli erityisen tärkeä, sillä nyt aloitettiin Suomeen tulevien pandojen valinta.

Ähätäri Zoon asiantuntijat kävivät matkan aikana läpi Kiinan pandahallinnon ehdotukset Suomeen sijoitettavista kahdesta pandasta ja päivien aikana tutustuttiin näihin eläimiin. Valinnassa otetaan huomioon eläinten sukupuu, luonne ja suojelubiologinen arvo.

Suomen pandojen valinnassa romantiikallakin on suuri merkitys. Nyt alkavan valintaprosessin aikana asiantuntijat esittelevät useita pandauroksia ja ‐naaraita toisilleen. Kokeneet pandahoitajat seuraavat parin kuukauden mittaisen ajanjakson, miten eläinyksilöt reagoivat toisiinsa.

Ähtäri Zoohon valmistuva jättiläispandojen luonnonmukainen tarha-­alue on yksi maailman suurimmista. Pandojen alue käsittää pandatalon, jossa sijaitsevat sisätarhat, eläinlääkintä-­ ja tekniset tilat sekä omana kokonaisuutenaan ravintola-­ ja asiakastilat.

Lisätiedot
Ähtärin Eläinpuisto oy - Ähtäri Zoo
Juhani Haapaniemi, toimitusjohtaja
juhani.haapaniemi@ahtarizoo.fi
puh. +358 400 565 223
http://www.ahtarizoo.fi/index.php/fi/

Lisää