Lakeudelle.fi

Lakeudella tapahtuu

Katso lisää tapahtumia Etelä-Pohjanmaan Matkailun kalenterista >

Kauhavan Puukko- ja Käsityöfestivaalit
14.06.2019 - 16.06.2019 ICS

Perinteikkäät Kauhavan Puukkofestivaalit , "rautainen kesätapahtuma viikkoa ennen juhannusta". Tätä hienoa puukkojen ja tarvikkeiden myyntitapahtumaa voisi kutsua vuosittaisiksi puukontekijöiden "kokoontumisajoiksi", jossa maan parhaat puukontekijät esittelevät töitään ja työtapojaan. Puukontekijöitä ja keräilijöitä saapuu eripuolelta Suomea ja Suomen rajojen ulkopuoleltakin sankoin joukoin verkostoitumaan ja näkymään.

Puukkofestivaalit järjestetään Kauhavalla vuosittain halusta kunnioittaa aiempien sukupolvien käsityöläisperinnettä ja yrittelijäisyyttä sekä halusta nostaa esiin nykyistä taitavaa käsityöosaamista. Puukkofestivaaleille tullaan viihtymään, ostoksien ja työnäytöksien lomassa kävijöitä viihdyttää maailman suurin kauhavalainen, miehenmittainen jättipuukko, jonka ovat rakentaneet kauhavalaiset puukkomestarit. Myös erilaiset muut kiinnostavat näyttelyt ja myyntipisteet sopivat kaikenikäisille ja koko perheelle.

Vierailijoille tarjotaan viihdettä, haastetta ja virvoitusta sillä jokavuotinen Puukonheiton SM kisa, puukontekokilpailu, muut kilpailut, erilaiset juonnetut ohjelmat ja näytökset, kahvilat ja Puffetti ym. takaavat sen, että puukkofestareilla viihdytään päivä jos toinenkin.

Lisätietoa: https://www.puukkofestivaalit.fi/

Lisää