Lakeudelle.fi

Bybutiken Veljekset Keskinen

veljekset-keskinen

Kyläkauppa (Bybutiken) är Finlands största varuhus och populäraste turistmål!

Kyläkauppa har över 6 miljoner besökare varje år. Kyläkauppa, som ligger i Tuuri by med drygt 500 invånare, är Finlands största varuhus - när det gäller försäljningssiffror, urval och säljyta. Stämningen i Finlands populäraste resemål och i den omgivande affärsbyn går inte att beskriva med ord - den måste du uppleva själv!

Kyläkauppa har vuxit väldigt under årens lopp, och samtidigt har en hel affärsby uppstått omkring den. Förutom det kända varuhuset och livsmedelsaffären ingår i Kyläkauppas serviceutbud trädgårdsboden Pihamyymälä, HOtell OnnenTähti, campingområdet Onnela, olika restauranger och bensinstationen OnnenLiekki.

I Finlands största bybutik finns det mer än bara shopping. Man vill ge kunderna mer och därför är det alltid något intressant på gång i Kyläkauppa. Kyläkauppa är känt för sina otaliga evenemang - Kyläkauppa anordnar eller erbjuder utrymmen för över hundra evenemang av olika storlekar! De största av Kyläkauppas egna evenemang går under namnet "Miljoona" (Millionen).

I juli fyller byhandlaren Vesa Keskinen 50 år och födelsedagen kommer att firas storstilat med den inhemska musikens toppnamn. Legenderna möts i Tuuri torsdagen den 13.7.2017 när in på Miljoona Rock scenen stiger HIM, Eppu Normaali, Kolmas Nainen, Klamydia och Petri Nygård. Biljetter och mera information: www.miljoonarock.fi

Barnfamiljernas paradis
Kyläkauppa fokuserar på barns och barnfamiljers trivsel, både inne och ute. När familjerna går på shoppingrunda i Tavarapuoti (Varuboden) kan familjens minsta roa sig på den 80 kvadratmeter stora äventyrsbanan som är alldeles gratis. De större barnen och barnasinnade vuxna trivs i Pelimaailma (Spelvärlden), som är gratis med nostalgiska arcade-spel. I Tavarapuoti (Varuboden) finns det också en annan lite mindre lekplats för barnen.

Också på Kyläkauppas gårdsplan finns det gott om olika saker man kan göra och trevligt omväxling vid sidan av shoppandet. Finlands största Mumin-lekpark är gratis och öppen året runt och om sommaren erbjuder Kyläkauppa Minigolf mot en liten avgift. På Kyläkauppa området finns också den av Alavus stad underhållna skejtparken, som står fritt fram till allas förfogande.

Den absoluta höjdpunkten för inkommande sommar är Miljoona Tivoli (23.6.-11.8.2017), som bjuder på 50 dagar av glädje och nöjen för hela familjen. Miljoona Tivoli är gratis för alla under 13 år! Mera information om barnfamiljernas service i Tuuri hittar du på www.tuuri.fi

Kyläkauppa (Bybutiken) förnyas
Den största strategiska förändringen i Kyläkauppas historia är Kauppakatu, Butiksgatan. Den kommer att sammanbinda företagen som finns på motsatta sidan av Kyläkauppa. Förändringen kommer att underlätta kundernas affärsbesök betydligt, för nu behöver man inte parkera bilarna två gånger på olika sidor av huset för att kunna besöka Tavarapuoti (Varuboden) och Ruokapuoti (Matboden). Kauppakatu innebär att också Tavarapuoti och Ruokapuoti förnyas bland annat när detgäller kassalinjerna - i framtiden kommer båda kassaköerna att leda mot Kauppakatu, den centrala handelsgatan.

Kyläkauppas Gårdsbutik öppnas på våren 2017 på andra sidan ån på det tidigare Miljoona Tivoli -området. Tack vare förändringarna i Pihamyymälä kommer Kyläkauppa parkeringsplatser att öka med över tusen platser! Nu på våren kommer också ett nytt tre hektar stort område för evenemang bli färdig mitt emot matbutikens slottsfasad på andra sidan ån. Miljoona Tivoli kommer att finnas på det område sommaren 2017.

En ny snabbmatsrestaurang öppnades i oktober och utvidgandet av campingplatsen började i slutet av år 2016. Den förnyade, allt större OnnenKivi-lunchrestaurangen blev färdig i februari 2017. Innan sommaren öppnar också de förnyade café- och restaurangutrymmena.

ruokapuoti

Hotell OnnenTähti (LyckoStjärnan)
Kyläkauppas (Bybutikens) hotell OnnenTähti har 43 smakfullt inredda rum med specialdesignade möbler, gardiner och kristallkronor. Även standardrummen är av svitnivå, men dessutom finns också fyra fantastiska, välutrustade suiter. Den största och finaste av dem är den 107 m2 stora OnnenSviitti (LyckoSviten). JuhlaSviitti (FestSviten) med bastu är populär bland brudparen och i de två TorniSviitti (TornSviterna) får även en större barnfamilj plats. I några av rummen är det även tillåtet med husdjur.
Boka rum på Hotell OnnenTähti

Camping Onnela
Kyläkauppas campingområde Onnela är känt för sin vänliga service, renlighet och i synnerhet för att där är det lungt på nätterna. Camping Onnela valdes till årets campingområde 2013 i Finland (SF-Caravan ry). Den cirka sju hektar stora området på den idylliska platsen på Tuuri älvstrand har ett heltäckande serviceutbud: simstrand, kundbastu (sommartid), beställningsbastu året runt, grillplats, lekplats, promenadområde för hundar, avfallspunkter, disk- och tvättmöjligheter, toalett- och duschutrymmen, vattenpunkt samt sanitetsmöjligheter för husvagnar. Till sommaren 2017 kommer över 70 nya elplatser att tas i bruk, vilket innebär att helhetsantalet stiger till över 300.

Under årens lopp har Onnela blivit camparnas favorit. Dit återkommer man gång efter annan, lockade av de goda shoppingmöjligheterna samt den trivsamma stämningen. År 2016 hade Onnela närmare 70 000 övernattningar.

Det är enkelt att ta sig till Tuuri
Tuuri ligger i Alavus i Södra Österbotten. Med bil kommer du till Tuuri längs riksväg 18, som går genom byn och Tuuri har även en egen tågstation på sträckan Seinäjoki–Haapamäki.

Läs mer: www.tuuri.fi


Tillbaka >

Fakta

Kontakt
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi

Keskinen Info       
+358 (0)10 770 7000
neuvonta@tuuri.fi

www.tuuri.fi

tunnus


keskinen5
keskinen4
keskinen6
keskinen3
keskinen1