Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

11.12.2018
Hyvinvointia, ostosparatiisi ja pandoja

Loman pitäisi olla aina investointi hyvinvointiin; sekä mielen että kehon pitäisi olla loman jälkeen virkistynyt. Meidän perheessämme on sukurasitteena sydänvaivoja, joten päätimme jo aikanaan veljeni kanssa, kun molempien perheisiin oli syntynyt esikoinen, hoitaa itseämme niin hyvin, että ainakaan elintapamme ei altistaisi meitä lisää. Yhtälöön kuuluu sopivasti liikuntaa, riittävästi unta ja stressin välttämistä, mielihyvää unohtamatta. Välillä elämäntilanne on ollut sellainen, että jos emme olisi toisiamme asiassa kannustaneet, olisi ollut helppoa jäädä kotiin makaamaan. Viime kesänä keksimme, että säännöllinen mittaus voisi motivoida meitä insinöörimäisesti ajattelevia keski-ikäisiä heppuja säilyttämään hyvät elintavat. Veljeni ehdotti, että käyttäisimme edes yhden lomapäivän Kuortaneen urheiluopistolla niin, että mittaisimme tilanteen ja saisimme tarvittaessa ohjausta siihen, miten tilannetta voi korjata. Tämän voi kiireisinkin järjestää ja samalla tulee vietettyä yhdessä aikaa perheinemme. Tämä oli koko perheen mielestä hyvä idea, kun sitä puntaroimme. Vaimokaan ei ole täysin kyllästynyt minuun, sanoi, että haluaisi pitää minut pitkään.

Tänä vuonna kesälomat olivat meillä niin eri aikaan, että päätimme siirtää reissun syksykaudelle. Se sopi mainiosti, pääsimme katkaisemaan pitkän syksyn pienellä irtiotolla perheen kesken. Varasimme Kuortaneen urheiluopistolta hienon huoneiston Liikuntahotellista, missä oli saunasta lähtien kaikki, mitä voi toivoa. Saimme vielä vierekkäiset huoneistot, niin että serkukset saivat välillä olla toisessa huoneistossa katsomassa elokuvaa, kun aikuiset kokoontuivat toiseen huoneistoon. Olimme varanneet mittaukset jo hyvissä ajoin ja saimme mittauksen jälkeen asiantuntevan palautteen ja ohjeet tulosten parantamiseen. Itselläni unen laatua ja stressin hallintaa pitäisi kehittää, siihenkin sain vinkkejä, jotka menevät kyllä kotona testiin. Kuortaneella on niin paljon tekemistä, että perhekään ei ehtinyt tylsistyä mittauksien aikana. Siellä voi harrastaa vaikka mitä aina keilailusta uintiin. Suosittelemme tutustumaan vaikka netistä etukäteen kaikkiin mahdollisuuksiin. Ja respasta voi aina kysyä lisätietoja. Ruoka on hyvää ja aktiivisille seisova pöytä on kätevä, saa santsattua, jos on energiavajetta.

Liikuntahotellin huoneisto 78 m2.JPG Kuortane Hohtoa2.JPG Puu ja järvi

Seuraavana päivänä lähdimme vaimojen toiveesta ensin Ähtäriin eläimiä katsomaan ja sitten Tuuriin ostoksille. Ähtärin eläinpuistoon oli tullut paljon lisää siihen, kun viimeksi olimme siellä käyneet. Tietysti päällimmäisenä mielessä oli nähdä pandatalo asukkaineen. Ähtärin eläinpuistossa hyvä homma on se, että se on auki kaikkina vuodenaikoina. Kannattaa huomioida tietysti se, että talvella osa eläimistä nukkuu talviunta. Meidän perheemme viihtyi siellä sulkemisaikaan saakka ja pandojen näkeminen oli meille kaikille elämys. Sitten paluumatkalla oli kohteena Tuuri, tämä valtakunnan kuuluisin ostosparatiisi. Siellä on pidennetty aukioloaikoja, joten sitkeinkin tarjoushaukka saa vertailla hintoja kyllikseen. Täällä vierähti hyvä tovi, välillä käytiin syömässäkin. Ostoskasseja autoon tunkiessa minua hieman hirvitti, vaikkakin rouvat olivat kertoneet säästäneensä huomattavia summia ennen kuin rahat loppuivat.

Ähtäri Zoo panda Ähtäri Zoo pikkupanda IMG_0092

Tämä oli hyvä reissu. Veljeni perhe viihtyi vielä toisen yön Ähtärissä Mesikämmenessä, kun taas me lähdimme ajamaan kotia kohti, että lapsi ehtisi seuraavana päivänä harjoituksiin. Itse olisin viihtynyt kyllä hyvässä seurassa ja mukavassa ympäristössä pitempäänkin, ehkä seuraavalla reissulla saamme raivattua paremmin aikaa kalenteriin. Syksyllä monissa paikoissa on väljempää kuin kesäsesonkina, se on minusta mukavaa. Vähemmän jonotusta, enemmän itse asiaa.

Mesikämmen Hotelli Mesikämmen meskari

Tsekkaa näiden kohteiden sijainnit kartalta ja lähde reissuun Lakeudelle!

 

Lisää