Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

01.11.2018
Kaarteita, kylpylää ja käsitöitä!

Vanhempi pojistamme opetti nuoremmalle matkalla ”äiti on nössö” -lauseen. Olen rauhallisempien käänteiden nainen ja sellaisena pysyn. Meillä on miehen osaksi langennut kaikki sellaiset vatsankääntöasiat, kuten huvipuistot ja kartinghommat. Kaikilla on paljon kivempaa, kun minä saan vaikka sillä välin kutoa tai shoppailla. Ei tarvitse kärsiä ja hävetä. Ihan mielelläni silti lähdin mukaan, kun pojat ilmoittivat, että he haluavat Powerparkiin kartingia ajamaan.

Monet mieltävät Powerparkin pelkästään kesäkohteeksi, mutta koska siellä on sisäkartingrata, siellä voi ajaa sesongin ulkopuolella lauantaisin. Meillä toinen pojista on vastikään saavuttanut 130 cm:n pituusrajan, jonka paras puoli on kuulemma, että hän voi ajaa Powerparkissa kartingautolla yksin ja kesällä pääsee huvipuiston Junkerin kyytiin. Pituusmittauksesta lähtien oli kuulunut voimistuvia vaatimuksia päästä kartingauton rattiin. Lopulta sovittiin, että lähdetään. Pienempi pojista voi päästä tandemautoon isänsä kyytiin testaamaan rataa, onneksi. Muuten olisi pukannut draamaa.

Koska meillä oli pitkä ajomatka, piti keksiä missä yövytään. Se olikin helppo. Itsestäänselvä vaihtoehto meille oli Härmän kylpylä, se olisi lähellä ja siellä olisi kaikille tekemistä. Vanhana vesipetona viihdyn mielelläni lasten kanssa pulikoimassa. Pääsimme perille perjantai-iltana aika myöhään, joten olimme tyytyväisiä, kun pääsimme pujahtamaan peittojen alle. Kylpylässä on tosi kiva perhesviitti, jossa lapsille on oma huoneensa. Suosittelemme lämpimästi: iltapuuhat ovat aika tavalla sujuvampia, kun tilaa on riittävästi. Lapset harvoin nukahtavat yhtä aikaa, ja jatkuva toisen hiljaiseksi hyssyttely on ärsyttävää, siksi on hyvä saada peitellä nukkuja omaan huoneeseensa. Sviitissä majoittuu isompikin perhe lisävuodemahdollisuuden vuoksi. Toinen hyvä juttu oli, että Härmän kylpylän yhteydessä on Nippe Norsun Vekaraviidakko, joka on ilmainen. Alle kouluikäisille tosi kiva paikka!

pojat altaalla Vekaraviidakko

Lauantaiaamuna aamupalan jälkeen pojat halusivat kartingradalle ja minä lähdin heidät vietyäni piipahtamaan naapurikaupungissa Kauhavalla. Siellä on kaltaiselleni lankafanille paikkojen paikka: Lankava. Siellä on iso myymälä lattiasta kattoon täynnä erilaisia lankoja ja käsityötarvikkeita ja hymyilevä henkilökunta. Sieltä löytyi vaikka mitä, itselläni on jo melkoinen lankavarasto kotona, mutta totta kai keräsin sylillisen uutta neulottavaa. Kuten herkullisen värisiä alpakanvillalankoja, joita tuskin malttaa odottaa, että pääsee neulomaan. Sieltä löytyi myös hyviä joululahjoja ystäville ja sukulaisille, jotka ovat käsityöihmisiä. Lankavan jälkeen suhasin takaisin Powerparkiin ja kävimme poikien kanssa Roadhousessa syömässä ja shoppailemassa. Roadhousessa on kiva avoin konsepti ja kiinnostavia myymälöitä, joita ei löydä muualta. Ja syntisen hyvää jäätelöä! Loppupäivän viivyimme kylpylässä rentoutumassa. Kävimme illalla vielä syömässä hyvin kylpylän ravintola Riihessä. Lastenlistallakin oli valinnanvaraa ja pojat söivät kuin hevoset. Nuorempi pojista nukahti jo pöytään, touhukas päivä vei veronsa. Vanhempikin lapsemme meni nukkumaan kummallisen aikaisin ja meillä oli yhtäkkiä mukavasti omaa aikaa ja rauhaa. Katsoimme miehen kanssa elokuvia ja fiilistelimme kahdenkeskistä aikaa. Ei hullumpaa.

Karting Lankava Oy sormineulonta RoadHouse 8T4A4430_2

Sunnuntaina kävimme aamiaisen jälkeen vielä läheisellä kuntopolulla haukkaamassa happea ennen huoneen luovutusta, että jaksamme istua autossa matkan kotiin. Esikoinen suunnitteli koko kuntopolun ajan onnellisena seuraavan kesän retkeä Powerparkiin, kun hän on jo niin iso, että pääsee Junkeriin.

Kylpylän luontopolku2

Tsekkaa näiden kohteiden sijainnit kartalta ja lähde reissuun Lakeudelle!

Lisää