Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

25.10.2018
Kulttuuria, kuhertelua ja kulinaristeja!

Kaikki tietävät, että pikkulapsiperheessä vanhempien kahdenkeskinen aika on vähissä. Jos sitä aikaa ei varta vasten järjestä, sitä ei saa. Siksi päätimme joku vuosi sitten, että kahdenkeskinen aika merkitään kalenteriin. Buukataan lastenhoitajat, varataan joku esitys tai hotellihuone ja ollaan kahdestaan. Se on ollut yksi parhaimmista päätöksistämme; en tiedä miten meille olisi käynyt, jos emme olisi välillä päässeet irti huonosti nukuttujen öiden kurimuksesta hotelliin rentoutumaan. Suosittelen! Onneksi meillä on mummu ja pappa, jotka hoitavat erittäin mielellään lapsiamme tällaisina hetkinä. Heille suuri kiitos kaikesta.

Tällä kertaa teimme treffit lauantaiaamuna mummun ja papan kanssa Duudsonit Activity Parkiin, jossa lapset saivat keskenään melskata itsensä väsyksiin. Pappa tätä väsytystä ehdotti, edellisellä kerralla hän oli joutunut olemaan heppana nuoremmalle lapselle useamman tunnin ja tällä kertaa hän toivoi pääsevänsä seuraavana aamuna sängystä ylös ilman kolottavia polvia. Suunnitelma oli, että Duudsonit Parkin jälkeen he hyppäävät auton kyytiin ja ajavat mummulaan yöksi. Tämä olikin mainio idea. Olimme siis koko kolme sukupolvea Parkissa, ja voi mitä riemua lapsilla oli. Tällaiset paikat ovat huippuja perhepaikkoja, kaikki on niin hyvin suunniteltu. Syömään voi pistäytyä ennen kuin kiukku iskee ja jatkaa peuhaamista. Mummu ja pappakin viihtyivät. Puolen päivän jälkeen lapset ja isovanhemmat lähtivät ajamaan kohti rannikkoa, mutta papan ehdotuksesta Koskenkorvan kautta. Pappa halusi pistäytyä Jari Mäki Oy:n liikkeessä ostamassa taas herra tietää mitä autotalliinsa, joka alkaa olla jo melkoinen nähtävyys sekin. Tiedän, ettei äitinikään sieltä koskaan tyhjin käsin lähde. Tämä on näkemisen arvoinen paikka!

 8T4A2440_2 8T4A2375_2 P1010154.JPG

Mutta siis se tunne, kun katsoo perävaloja ja vilkuttaa lapsille. Ikävähän heitä on ihan heti, sydämeen laskeutuu hiljaisuus ja tyhjyys, mutta myös voitonriemu ja helpotus. Hetki aikaa, jolloin ei tarvitse huolehtia kuin itsestään! Arjen luksusta. Olin buukannut meille liput illaksi Seinäjoen Kaupunginteatterin Sarjahurmaajiin. Sitä ennen ajattelimme käydä kaikessa rauhassa syömässä ja asettua Sokos Hotel Vaakunaan. Meillä oli vielä hyvin aikaa ennen kuin pääsimme huoneeseen, joten kävimme ostoksilla läheisissä ostoskeskuksissa. Seinäjoen keskustassa on kaikki sopivan lähellä. Ei ole pitkä siirtyminen minnekään, voi keskittyä olennaiseen, kuten kenkiin ja kirjoihin. Joskus on sitä paitsi mukava vain kiireettömästi kierrellä ja pysähtyä hetkeksi vaikka kuohuviinille ja oluelle. Pistäydyimme Sokos Hotel Lakeuden ravintola Matadorin buffetissa syömässä ja sitten suuntasimme hotellille.

Matador Teatterin ravintola_Emilia Uutela Sarjahurmaajat Seinäjoen kaupunginteatteri

Ankaran tälläytymisen (silmäpussihäivytysneuvoja otetaan vastaan!) jälkeen oli esityksen aika. Osani on hyvä, minulla on onneksi mies, joka pitää teatterista. Sarjahurmaajat oli vallan mainio veto! Komedia sijoittuu 50-luvun Englantiin, missä luokkayhteiskunta on vielä voimissaan. Lavastus on uskomaton, näyttämö pyörii ja lavan kallistus saa koko näytelmän jotenkin kivaan perspektiiviharhaan. Teksti on hulvaton, näyttelijät pistävät parastaan ja yltyvät huikeaan farssiin. Mikään ei rentouta paremmin kuin tuollainen toiseen aikaan ja paikkaan tempaisu. Hauskan esityksen jälkeen olo on pitkään vielä hersyvä. Kävimme vielä syömässä Vaakunan Talriikki ravintolassa koko menun pitkän kaavan kautta. Ihanaa ruokaa. Ihana ilta. Romanttista yhdessäoloa. Ilta oli juuri sellainen, mikä saisi parisuhdeterapeutit kautta maan nyökyttelemään hyväksyvästi. Tällä jaksaa taas pitkään.

Lisää