Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

22.08.2018
Lomatestaajat: Korpelan perhe lomalla

Hotelli Kivitippu & Ähtäri Zoo 2. - 4.6.2018
2 aikuista + 12- ja 10-vuotiaat tytöt

Asumme Oulussa, joten järkevintä ajankäytön suhteen oli, että menimme ensimmäiseksi päiväksi Lappajärvelle Hotelli Kivitippuun. Matka-aika Oulusta oli 3,5h, juuri sopiva lapsiperheelle. Ei varmasti liian pitkä myöskään pienempien lasten kanssa. Mikäli suoraan Oulusta ajelee Ähtäriin, matka-aika nousee tunnilla. Lisäksi pysähdyksiinkin tulee kuitenkin varata oma aikansa. Tulisi liian pitkä päivä, mikäli aikoo vielä puistossa samana päivänä vierailla. Yöpyminen välillä on hyvä vaihtoehto pohjoisesta tuleville ja Kivitippu tarjoaa tähän erinomaiset puitteet.

Hotelli Kivitippu
Kukaan perheemme jäsenistä ei ollut koskaan vieraillut Kivitipussa, eikä tarkoituksellakaan etukäteen otettu selvää paikasta. Näin saimme kokemuksen ilman ennakko-oletuksia.

Kivitippuun saapuminen oli helppoa, navigaattori opasti mukavien maalaismaisemien läpi kohteeseen. Hotellin läheisellä tiellä oli hyvät ja näkyvät opasteet. Parkkipaikat oli hyvin merkitty ja niitä oli riittävästi. Ensimmäisenä saapuessa paikalle huomio kiinnittyi komeisiin järvimaisemiin ja siistiin ympäristöön.
Hotellin respassa Sirpa otti meidät ystävällisesti vastaan. Saimme huoneemme nro.300 avainkortit ja ruokalipukkeet. Muuta tietoa emme saaneet, enkä tässä vaiheessa itse kysynyt mitään tarkoituksella. Huoneessa käytyämme palasimme respaan ja kyselin tarvitsemamme tiedot ja ne myös saimme sekä paperin hotellin aikatauluista.
Ehkä hyvä kysymys alkuun olisi, oletteko käyneet aikaisemmin Kivitipussa? Joka tapauksessa respan palvelusta jäi ystävällinen kuva ja asiat hoituivat kysymällä.
Huoneemme oli remontoitu, siisti ja tilava. Parvekkeelta oli kivat näkymät ja illalla ei kuulunut mitään melua, vaikka ravintola oli myöhään auki. Lapset rakastivat omaa parveaan, heti varasivat sen itselleen. Oikein viihtyisä huone, johon mahtuu isompikin perhe. Hyvät sängyt ja lisätyynyjäkin löytyi kaapista. Pieni keittiö ja oikea jääkaappi olivat positiivinen yllätys. Varmasti tarpeellinen eritoten pienten lasten kanssa.

Ravintolaa testasimme terassin, listaruokien, aamupalan sekä lounaan muodossa. Palvelu oli henkilökunnan osalta ok, osan hyvää.
Terassilla oli mukava istua, aurinko paistaa iltaan saakka. Ravintolan juomavalikoima oli riittävä ja pientä purtavaakin sai tilattua. Kanakori maistui lapsille. Jäätelöä oli myös saatavilla. Terassin tuoleissa olisi kiva olla jonkinlaiset pehmusteet. Ruoat listalta, pihvit ja pizzat, olivat maistuvia ja hyviä. Jälkiruokasorbetti oli erittäin hyvää ja kaunis annos. Aamupala oli hyvä ja henkilökunta ystävällistä. Lounaalla ruoka oli myös maistuvaa. Ainoastaan pakastekasvikset saisi vaihtaa tuoreisiin. Ravintolasta löytyi jokaisella ruokailukerralla kaikille perheenjäsenille mieluista syötävää. Ravintolan aukioloaikoihin oli ilmeisesti tulossa muutoksia heti seuraavalla viikolla. Ovet sulkeutuivat sunnuntaina aivan liian aikaisin. Listalta ruokia sai vain 17.30 saakka.

Kylpylä oli pieni, mutta viihtyisä. Sauna ja kylpytilat oli remontoitu hienosti. Kylpylän puolella ikä näkyi, mutta meitä se ei ainakaan häirinnyt. Lapset viihtyivät myös. Plussaa kylpytakkien saamisesta käyttöön respasta pyytämällä. Aukioloaikaa saisi meidän mielestä jatkaa ainakin 21.30 saakka. Olisi mukava käydä saunassa ja uimassa vielä päivän päätteeksi. Kuntosalilta löytyi kaikki tarvittava. Parempi kuin monissa hotelleissa. Auki saisi olla myöhempään.

Hotellin ympäristössä maisemat ovat upeat. Ranta oli hyvä, lapset pääsivät uimaan. Nuotiopaikkakin näkyi löytyvän. Rannassa oleva ravintola plussaa, vielä ei ollut auki. Lasten leikkipaikka oli tyttöjen mielestä kiva, ehkä vähän päivitystä kaipaisi esim. kiipeilytelineen muodossa. Viihtyisi isommatkin lapset. Golf- ja tenniskenttä löytyy vierestä, joten harrastusmahdollisuuksiakin löytyy. Lähialueiden ulkoilumaastoja emme ehtineet lyhyen loman aikana katsastaa, mutta epäilemättä varmasti hyvät. Lisäksi laiva risteilee järvellä myöhemmin kesällä, se on varmasti mukavaa ajanvietettä.

Meteoriittikeskus oli erityisesti lasten mieleen. Mielenkiintoista tutkittavaa ja katseltavaa. Hyvin saa ajan kulumaan. Respasta oli saatavilla virtuaalilasit, joilla sai katsella miten Lappajärvi on syntynyt. Tämä oli lapsista hauskaa.

Kivitippuun Susannalle suuri kiitos hotellin palvelujen ja tilojen esittelystä ja mukavasta juttuseurasta. Kivitipusta löytyy monenlaisia tiloja isommillekin ryhmille. Kokoustilojen määrä ja iso liikuntasali yllättivät meidät. Kiva, että lapset saivat käydä salissa temppuilemassa. Loistava paikka sekä yksityisille lomailijoille että yrityksille. Uusia aktiviteettejä oli tulossa vesiurheiluun liittyen. Ehkäpä tulemme testaamaan niitä tulevaisuudessa. Kivitipusta on hyvä tehdä päiväreissuja läheisiin kohteisiin (Ähtäri Zoo, Tuuri, Powerpark).

d2c80983-1165-4c67-89ca-4e780e34974b.JPG IMG_3490.JPG IMG_3492.JPG IMG_3496.JPG

Ähtäri Zoo
Aamu-uinnin ja aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Ähtäriä. Kivitipusta oli sopivan lyhyt matka 1,5h. Tie oli paikoin huonossa kunnossa (68), parannus näytti olevan ainakin osittain meneillään. Maisemat olivat mukavan vaihtelevat.

Ähtärin eläinpuistoon oli myös hyvät opasteet ja helppo löytää. Vierailu oli koko perheelle ensimmäinen. Parkkipaikkoja oli paljon ja alueet selkeästi merkitty.

Suuntasimme ensimmäisenä pandatalon lipunmyyntiin. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja saimme kaikki tarvittavat tiedot ja ohjeet sekä pandatalon että eläinpuiston osalta. Kivoja pandatuotteita myynnissä. Pandatalo oli upea kokonaisuus. Ravintola-kahvilasta oli saatavilla monenlaista hyvää ja ulkona terassi oli tosi kiva. Palvelu oli koko henkilökunnan osalta sujuvaa ja ystävällistä.

Pandat olivat koko perheen suosikkeja. Hienosti toteutetut alueet pandojen touhujen katsomista varten. Sisältä näkee myös ulos ja mukavat tuolit sitä varten. Tuli sellainen olo, että myös pandat viihtyvät uudessa kodissaan. Ihanat isot tilat. Lumi nukkui koko vierailumme ajan. Pyry esitteli kiipeily- ja syömistaitojaan päiväuniensa jälkeen. Hurmaavia ja hauskoja otuksia, jaksaisi katsella vaikka koko päivän! Ehkä lipun hintaan voisi sisältyä 2 käyntiä talossa. Jos sattuu, että molemmat olisivat päiväunilla pidempään, niin voisi pistäytyä vielä eläinpuistokierroksen jälkeen uudelleen. Kuitenkin olisi kiva nähdä pandat myös liikkeessä. Lapset kuvasivat ja ottivat videoita urakalla. Kyllä on pandoja katseltu vielä kotonakin.

Eläinpuistossa oli kiva liikkua hyviä opasteita seuraten. Lapset katsoivat lipunmyynnistä saaduista kartoista aina seuraavan eläimen. Perheemme suosikeiksi nousivat ehdottomasti lumileopardi, ilves, karhut sekä pienet suloiset villisianpoikaset. Vaikka ilma oli melko lämmin, olivat eläimet onneksi melko aktiivisia ja näkyvillä. Usein jää moni eläin näkemättä, nyt ei montaakaan. Reitin varrella oleva kesäkahvila oli kauniilla paikalla pienelle limppari-munkki paussille. Asiakaspalvelu oli ok. Jäätelökioski ei ollut lasten pettymykseksi auki. Mukavia grillauspaikkoja taisi olla parikin kappaletta, hyvä että omiakin eväitä pystyy valmistamaan ja syömään. Eläinten lisäksi oli kiva katsella kauniita maisemia reitin varrella.

Kierros päättyi farmille. Se nousikin pandojen jälkeen tyttöjen suosikiksi. Lehmien ja lampaiden rapsutus oli mahtavaa. Nuorempi tytär testasi myös keppariradan. Ihana kokonaisuus myös vanhempien mielestä.

Puistossa vierähtää päivä mukavasti ja koko perhe viihtyy. Lapset olisivat ehdottomasti halunneet vielä testata Flowparkin, mutta aika ei siihen nyt riittänyt. Seuraavan kertaankin jäi uutta tekemistä.

Takaisin Kivitippuun ajelimme Tuurin kyläkaupan kautta. Itselleni tuli yllätyksenä, että matkaan Ähtäristä Tuuriin menee vain noin 20min. Tytöt pääsivät vielä shoppailemaan päivän päätteeksi. Oikein kiva ja onnistunut lomapäivä kaikkien mielestä.

IMG_3481.JPG IMG_3482.JPG IMG_3485.JPG IMG_3487.JPG IMG_3499.JPG

Arvosana paketille:
4/5
Kokonaisuutena tämä parin päivän loma oli oikein onnistunut. Sopivasti rentoutumista ja aktiviteetteja. Lapset viihtyivät. Mukavia kohteita (Kivitippu, Ähtäri Zoo, Tuuri, Powerpark) lähietäisyydellä toisistaan. Suosittelen! Satu

4/5
Kivitipun miljöö oli kaunis. Pientä miinusta palveluiden aukioloajoista. Ähtäri Zoo oli kaikkinensa hieno. Mukava perheloma. Jami

5/5
Kivitipussa oli mukavaa uida ja ruoka oli hyvää. Ulkona oli kivaa leikkiä ja ranta oli lähellä. Parvi oli huoneessa kiva. Ähtärissä pandat oli söpöjä ja muutkin eläimet. Farmilla sai leikkiä ja kotieläimet oli söpöjä. Kanit oli ihania. Kivaa oli. Ella 10v.

4/5
Kivitipussa Meteoriittikeskus oli mukava. Kylpylä oli aika pieni. Ähtärissä pandat oli parhaat. Flowparkissa olisin halunnut myös käydä. Ihan kivaa oli kuitenkin. Neea 12v.

Kiitokset mukavasta lomasta,
Korpelat

Lisää