Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

31.07.2018
Junalla päiväksi Duudsonit Parkiin ja Aaltoa ihailemaan!

Meidän perheellemme kesä on ammattimme vuoksi vuoden kiireisintä aikaa, mutta yritämme aina järjestää jotain hauskaa yhdessäoloa lapsille. Olemme huomanneet, että päiväretket junalla ovat tosi kivoja. Ei tarvitse käyttää rahaa yöpymiseen ja yhdessä päivässä saa kaupungista irti todella paljon, kun vain suunnittelee aikataulut etukäteen. Ja kun on hereillä ja ajoissa, niin VR:n säästölipuilla säästää niin pitkän pennin, että kannattaa todellakin jättää auto kotiin.

1. Lapset olivat innoissaan Duudsonit Activity Parkista, joten sinne suuntasimme heti asemalta. Olimme syöneet kunnon aamupalan junassa, että jaksamme riehua Parkissa. Jo junassa oli käynyt ilmi, että lapset halusivat olla Parkissa niin pitkään, että meidän kannatti aluksi jakaa porukka. Sillä aikaa, kun lapset riehuivat minun kanssani Parkissa, mies suuntasi Aalto-keskukseen tutkimaan Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia keskustassa. Sovimme tulevamme lasten kanssa Duudsonit Parkin jälkeen tekemään lyhyemmän kierroksen Aalto-keskuksessa, mutta siippa halusi ensin käydä rauhassa kuvaamassa rakennuksia. Meidän rasavilliemme kanssa kuvaus olisi ollut aika haastavaa.

Duudsonit Activity Park on kyllä mainio! Täytyy ihmetellä, miten pienissä ihmisissä voi riittää energiaa 30 temppualueeseen. Itse olin maitohapoilla heti kohta, mutta nämä duracellpuput painelivat menemään kaikki parkourit ja jättitrampat yhtään kitisemättä. Duudsonit Parkissa on ravintola, johon tunsin houkutusta mennä jo tässä vaiheessa, kun omat energiani alkoivat hiipua. Mutta olimme sopineet syövämme tänään kaupungilla, eivätkä lapset kuuluneet vielä olevan nälkäisiä.

dap scoottaus 14333-DAP-085 Dap_Lakeudelle_perhe

2. Olimme sopineet puolison kanssa treffit Lakeuden Ristin luona. Sieltä hänet löysimmekin ja suuntasimme kirkon 65-metriseen torniin. Näin kesäaikaan sieltä pääsee kurkistamaan Seinäjokea ja sitä ympäröiviä lakeuksia ja onneksi hissillä! Aalto-keskukseen kuuluu kuusi rakennusta: kirkko, eli Lakeuden Risti, seurakuntakeskus, kaupungintalo, kirjasto, valtion virastotalo ja kaupunginteatteri. Näissä on aikuisille ja lapsille omat mobiiliopastukset, niin että rakennusten taustatarinat aukenevat ihan eri tavalla kuin pelkällä katselukierroksella. Aalto-kirjastossa on näytillä maailman suurin Aalto-lasikokoelma. Lapsetkin osaavat arvostaa arkkitehtuuria, kun osaa kiinnittää heidän huomionsa oikeisiin asioihin ja innostaa heitä miettimään, millaisia heidän mielestään hienot rakennukset olisivat. Lapsilla on aina ihan oma, mielenkiintoinen näkövinkkelinsä asioihin. Me aikuiset olemme usein niin kaavoihin kangistuneita. Aalto-kierroksen jälkeen oli jo muillakin kuin minulla sudennälkä.

Lakeuden risti Aalto-keskus

3. Mies oli katsonut jo valmiiksi raflaamo.fi -sivustolta Rosson, joka oli Epstorin ostoskeskuksen yhteydessä. Hän oli ajatellut, että jos haluaisin tehdä ostoksia ruoan jälkeen, kun olin aamulla junassa tällaisen vienon toiveen esittänyt. Lapset söivät kunnon annokset ruokaa ja jälkkäriksi jätskiä. Eikä ollut mikään ihme, että söivät, kun päivä oli alkanut niin vauhdikkaasti. Mies tarjoutui ostosreissuni ajaksi viemään lapset vielä läheiseen liikennepuistoon, kun oli vielä hienoa kesäpäivää jäljellä ennen kuin oli aika nousta junaan. Olimme sopineet tapaavamme asemalla vartti ennen junan lähtöä. Ehdin jo melkein hermostua, että myöhästyvätkö he, mutta onneksi turhaan. Lapset olivat vain neuvotelleet vielä itselleen pehmikset kävellessään asemalle ja siitä johtui pieni viivästys. Nousimme junaan ja ennen kuin konduktööri ehti piipata lippumme, oli nuorimmainen jo nukahtanut. Olipa kiva päivä!

Raflaamo_annos Junaskulkes

Vinkki! Junalla Seinäjoelle saapuessa kohteet tavoittaa kävellen, taksilla, vuokra-autolla, tai vaikkapa hyödyntämällä paikallisliikennettä jolloin kävelymatkaa tulee vain joitain satoja metrejä.

Tsekkaa näiden kohteiden sijainnit kartalta ja lähde reissuun Lakeudelle!

Lisää