Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

26.07.2018
Karavaani kulkee Kalajärvelle, tuhlailemaan Tuuriin ja pandoja tapaamaan!

Meidän perheemme on se pahamaineinen teiden tukko – eli olemme karavaanareita, mutta ylpeitä siitä. Kai se vaatii tietynlaista asennetta ja luonnetta, mutta tämä on kyllä selkeästi meidän perheemme juttu. Sen sijaan, että meillä olisi mökki jossain, tykkäämme vaihtaa paikkaa, matkustella ympäri Suomea ja nauttia kulkemisen vapaudesta. Moniko saa valita mökkinaapurinsa? Meille se on joskus mahdollista. Karavaanarihommat ovat tuoneet meille paljon ystäviä ja usein valitsemmekin paikan yhdessä ystäväperheiden kanssa. Ollaan yhdessä osan aikaa ja välillä annetaan toisillemme tilaa. Lapset saavat touhuta tuttujen kavereiden kanssa ja me vanhemmat viihdymme tosi hyvin toistemme seurassa. Teimme jo viime kesänä yhden ystäväperheen kanssa kolmen yön matkasuunnitelman tälle kesälle.

1. Aloitimme Peräseinäjoen Kalajärvi Campingistä. Siitä meidän perheellämme on mukava kokemus parin vuoden takaa. Kalajärvi kuuluu Caravan Huippuihin, joissa palvelutaso tapaa olla kohdillaan sekä määrän että laadun suhteen. Säätiedotus oli luvannut hellepäiviä, joten kunnon uimaranta oli ehdoton vaatimus. Lähetin matkalta ystäväperheelle kuvia, jossa lapset istuivat snorkkelit päässä ja räpylät jalassa jo automatkalla. Lapset ilmoittivat nimittäin jo puolimatkassa, että aikovat juosta heti järveen, kun pääsemme alueelle. No, näinhän tapahtui. Ranta on aivan upea näin lapsiperheenkin näkökulmasta. Meistä on mukava laulaa karaokea ja sitäkin pääsimme vähän harrastamaan kaveriperheen kanssa alueella olevassa ravintolassa. Vielä kun saisi isännän vaihtamaan välillä biisilistaa, niin olisi täydellistä. Siisteydestä ja ystävällisyydestä pisteet ja kiitokset Kalajärvi Campingille!

kalaja?rvi kalajarvi

2. Olimme ennalta sopineet, että hellepäiviä ei tuhlata autossa. Periaatteessa kaikki suunnittelemamme paikat olisi voinut käydä niin, että olisi viettänyt kaikki kolme yötä yhdellä ja samalla campingalueella, mutta meistä oli nyt hauska idea olla yötä eri paikoissa. Seuraava pysähdys oli tämän kesän kohokohtamme: Tuuri ja karavaanarialue Onnela. Lapsista oli mukavaa päästä MiljoonaTivoliin. Vinkkinä pienempien lasten kanssa matkustaville: alle 13-vuotiaat pääsevät tivoliin ilmaiseksi! MiljoonaTivoli on perinteikkään Tivoli Sariolan, jo 130 vuotta Suomea viihdyttäneen perheyrityksen tivoli, jossa lapset ja aikuiset saavat itsensä kiitettävästi pyörryksiin eri vempeleissä. Ensin miehet menivät lasten kanssa tivoliin ja naiset ostoksille. Meillä vierähti kaupassa niin kauan, että muu perhe ehti käydä pelaamassa minigolfiakin. Lopulta tehtiin vahdinvaihto, että muutkin pääsivät ostoksille. Sitten saunottiin ja uitiin. Illalla campingalueella vietimme pienimuotoiset synttärit ystäväperheen kanssa, kun syntymäpäiväni sattui siihen kohtaan. Mieheni halusi ehdottomasti esittää minulle Paula Koivuniemen Aikuinen nainen mä oon -kappaleen. Syntymämurteellaan savoksi. Tulkinta oli koskettava ja kappale sitä myöten iäksi pilalla. Aamullakin vielä sattui kylkiin se nauraminen.

Tuuri_Lakeudelle BUSSI Kyläkauppa tivoli

3. Seuraavana päivänä nykäistiin vaunu Ähtäri Zoo Campingin alueelle. Oli aivan ihana päivä, sää todellakin suosi meitä. Sateisen viime kesän jälkeen koko reissun porottanut aurinko tuntui ihan luksukselta. Meillä oli tietysti pandat kiikarissa. Lapset ottivat pandoista kuvia ihan intona ja olivathan ne hellyttävä näky bambua jyrsimässä. Nuorimmainen halusi tietysti ostaa pandapehmolelun unikaveriksi myymälästä. Jalkani olivat kipeät jo eilisestä ja nyt koko päivän eläinpuistossa kiertelemisen jälkeen olin ihan valmis vetäytymään vaunulle. Olimme kai koko perhe enemmän tai vähemmän valmiita menemään saunomisen ja uimisen jälkeen ajoissa yöpuulle. Iltapalaksi grillattiin grillipaikalla makkarat. En olisi jaksanutkaan tehdä mitään työläämpää ja lämpimänä päivänä oli oikein kiva olla ulkona rannassa syömässä. Mies mainitsi herätessäni, että olin illalla nukahtanut vähän ennen kuin pääni oli osunut tyynyyn. Aamulla äkkiväsähtäminen vähän harmitti, kun lähtöä tehdessämme kuulimme ystäväperheen vuokranneen veneen ja käyneen soutelemassa järvellä. Se olisi ollut mukavaa. Mutta ehkä ensi kesänä sitten.

Ähtäri Zoo_pandatalo Ähtäri Zoo_pandatalo_Lakeudelle

Tsekkaa näiden kohteiden sijainnit kartalta ja lähde reissuun Lakeudelle!

Lisää