Lakeudelle.fi

Matkatarinat Lakeudelta

27.06.2018
Pohjalaisia makuja, pohjalaista hulluutta ja Pohjanmaan Alpit

Irtiotto arjesta - tällä kertaa pureudutaan pohjalaisiin makuihin, tuliaisiin, temppuiluun ja makoisiin uniin!

1. Kun lapsiperhe matkustaa, on syytä pitää verensokerit tasaisena tai takapenkki pistää ranttaliksi. Kolmostien ehdoton pysähdyspaikka on Juustoportti, johon on helppo poiketa tankkaamaan auto ja perhe. Juustoportti sijaitsee kolmostien varressa, noin 8 km Jalasjärven eteläpuolella. Tämä pysähdys ei ainoastaan pelasta vanhempia hermoromahduksen partaalta tarjoamalla hyvää ruokaa viihtyisässä ympäristössä, vaan siellä voi myös tehdä ostoksia kotiin ja tuliaisiksi. Fiksu varaa mukaan kylmälaukun auton perään ja lastaa mukaan maankuulua leipäjuustoa – Juustoportin muita tuotteita unohtamatta! Juustokellarissa voit maistella herkkujuustoja ja valita omat suosikkisi kotiinviemisiksi. Tarjolla on myös pienten tuottajien omia erikoistuotteita, joita et välttämättä muualta löydä. Juuston valmistusta pääsee tarkkailemaan lasin takaa ruokasalin puolelta. Muutkin kuin herkkusuut tulevat Juustoportin pysähdyksellä onnellisiksi: samalla kertaa voit kierrellä Pentikin myymälässä tai valita kotimaiset laatukengät Topmanilta sille perheenjäsenelle, joka lähti pelkissä sandaaleissa (tai sille, joka ei vain voi vastustaa ihania kenkiä). Marimekon tuotteiden ystävä löytää suosikkinsa KK-Stylen myymälästä. Ps. Jos olet liikkeellä sähköautolla, Juustoportilla on monta latauspistettä!

juustoportti_jalasjarvi_www Juustoportti2

2. Kun perhe on ruokittu, matka jatkuu kohti Seinäjokea ja Duudsonit Activity Parkia. Siellä takapenkkiläiset pääsevät purkamaan automatkan aikana patoutuneen energiansa temppuilemalla. Erilaisia aktiviteettejä on yli kolmekymmentä, joten aika ei tule pitkäksi. Tämä on ihan ehdoton käyntikohde lapsiperheelle. Budjetin kannalta on iloinen asia, että aikuiset pääsevät maksavien lasten kanssa sisään ilmaiseksi. Samoin alle vuoden ikäiset vauvat ja yli 65-vuotiaat pääsevät maksutta sisään. Ei hullumpi diili! Maailmankuulujen Duudsonien temppuilujen malliin voi pomppia, hyppiä, liukua, heittää, ampua, ajaa polkuautoilla ja temppupyörillä, pelata, kisata tai kiipeillä niin kauan kuin jäsenissä voimaa riittää. Aktiviteettejä on kaikenikäisille ja Activity Park on auki joka päivä. Tämän temppupuiston jälkeen on takuuvarmasti hiki pinnassa ja nauru herkässä.

dap scoottaus Dap temppuulu

3. Puuhakkaan päivän jälkeen on aika siirtyä mukavaan majapaikkaan. Puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoelta on Lapua, jonka Simpsiönvuoren laella on luonnonläheinen huoneistohotelli Simpsiönkullas. Valittavana on erikokoisia hyvin varusteltuja ja moderneja huoneistoja. Huoneistohotelli on lasten kanssa mainio valinta – toimiva keittiö, astiasto, sauna ja tavallista hotellihuonetta väljemmät tilat helpottavat olemista, vaikka mukana olisi liuta lapsia vauvasta teiniin. Hinnoittelussa on mukava huomata, että aamiainen kuuluu huoneen hintaan, mikä ei huoneistohotelleissa ole aina itsestäänselvää. Varsinkin perheen teini arvostaa hotellin w-lan-yhteyttä, jolla voi viestitellä Duudson Parkista löytyneelle uudelle ihastukselle. Ja kukapa ei pitäisi majapaikasta, jossa on oma sauna ja oma rauha! Huoneet ovat uusia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja jokaisessa huoneistossa on oma kalustettu parveke, josta voi ihailla avautuvia maisemia ja vilvoitella saunan jälkeen. Talvella Simpsiössä voi lasketella ja kesällä voi nauttia luonnonrauhasta ja patikoida pitkin hienoja luontopolkuja ja vaellusreittejä. Reitit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Myös juoksua harrastaville on mukavaa haastetta Simpsiön korkeuseroissa.

simpsio?nkullas Simpsiönkullas2

4. Kun kerran on Lapualle tullut, on yksi ehdoton kohde Lapuan Kankureiden myymälä hurmaavassa Vanhan Paukun kulttuurimiljöössä. Tänne perheenäidit ja sisustajat eri puolelta Suomea tekevät toivioretkiä, eivätkä suinkaan suotta. Silmiähivelevät kuosit ja lumoava pellava kutsuvat hivelemään kankaita ja myymälä on täynnä erilaisia kauniita designtuotteita. Jo myymälä itsessään on näkemisen arvoinen loppuun asti viimeisteltyine sisustuksineen. Ja jos tuliaisista puhutaan, niin Lapuan Kankureiden tuotteet ovat niitä toivotuimpia tuomisia. Niin kivoja, että pistää miettimään raaskiiko niitä ensinkään antaa pois omista käsistään.

Kankurit Lapuan Kankurit

Tämän koko perheen viikonloppureissun jälkeen kellään ei ole mököttämistä.

Tsekkaa näiden kohteiden sijainnit kartalta ja suuntaa reissuun Lakeudelle!

 

Lisää